DamWeb

 

In 1999 is Harry de Waard begonnen met een wekelijkse damrubriek bij DamWeb. Niet gehinderd door gebrek aan plaatsingsruimte voorziet hij je van interessante fragmenten uit recente evenementen. Vrijwel allemaal goed te volgen met de bewegende animaties. Ook nog beschikbaar zijn enkele oude rubrieken uit de beginjaren van DamWeb. Overigens: heb je nog ideeen voor rubrieken? Laat het ons weten.

Harry de Waard

Iedere week publiceert de bekende dampublicist Harry de Waard een damrubriek bij DamWeb. Daarin worden de interessantste fragmenten uit recente toernooien getoond. Het aantal rubrieken dat tot nu toe is verschenen gaat hard richting de tweehonderd. Ze zijn allemaal nog te vinden in het archief.

De spelregels

Voor al degenen die bij een dampartijtje altijd ruzie krijgen over die ingewikkelde spelregels van het damspel. Gaat damslag nu wel of niet voor? Is het remise als je vast staat? De regels worden uitgelegd aan de hand van een aantal bewegende voorbeelden.

Voor degenen die al die cijfertjes niet snappen: er is ook een korte uitleg van de wijze waarop bij het dammen genoteerd wordt.

De Slagboom

In de rubriek 'De Slagboom' vind je fraaie partijcombinaties. En door de speciale animaties hoef je je dambord er niet bij te pakken.

Turbo Dambase

Turbo Dambase is een database met ruim 268.000 partijen. Snel zoeken naar openingen, standen, partijen en tegenstanders. Maandelijks updates per e-mail met de laatste partijen. Een onmisbaar hulpmiddel bij voorbereidingen en analyses.

Klik hier voor meer informatie en bestellingen.

Bijlmertoernooi